Router LAN Issues

rmay_uk
Posts: 4
Joined: Sun Dec 18, 2011 12:06 pm

Router LAN Issues

Post by rmay_uk » Sun Dec 18, 2011 12:15 pm

I have a 7800n router, the LAN seems to work for a few minutes, then stops working, the wireless network does not seem to work either, when I start the router some times its there sometimes it isnt there at all.

I have updated the firmware to 1.06e, has made no difference.

When the LAN fails it stops my entire network.

Is it faulty, or is there a simple fix.

tinytim
Posts: 218
Joined: Sun Aug 14, 2011 4:53 pm
Location: Benfleet, Essex

Re: Router LAN Issues

Post by tinytim » Mon Dec 19, 2011 2:07 pm

Sounds faulty to me.

However, I did buy a Netgear a year or so ago I thought that was faulty with the same symptoms but it turned out to be a virus/malware on 1 of my computers that as soon as that PC was turned on screwed the router.

Tomken
Posts: 467
Joined: Tue Jul 26, 2011 10:31 am
Location: Co Durham

Re: Router LAN Issues

Post by Tomken » Mon Dec 19, 2011 3:33 pm

tinytim wrote:Sounds faulty to me.

However, I did buy a Netgear a year or so ago I thought that was faulty with the same symptoms but it turned out to be a virus/malware on 1 of my computers that as soon as that PC was turned on screwed the router.
That sounds nasty !

Did you have to bin the router or did a factory reset/reflash the f/w resolve it ?

rmay_uk
Posts: 4
Joined: Sun Dec 18, 2011 12:06 pm

Re: Router LAN Issues

Post by rmay_uk » Mon Dec 19, 2011 3:52 pm

So far still sitting on desk, have tried both factory reset and flashing.

Also tries with multi PC'c

Tomken
Posts: 467
Joined: Tue Jul 26, 2011 10:31 am
Location: Co Durham

Re: Router LAN Issues

Post by Tomken » Mon Dec 19, 2011 4:27 pm

rmay_uk wrote:So far still sitting on desk, have tried both factory reset and flashing.

Also tries with multi PC'c
Is it still under guarantee ?

@tinytim Did you ID the malware ?

rmay_uk
Posts: 4
Joined: Sun Dec 18, 2011 12:06 pm

Re: Router LAN Issues

Post by rmay_uk » Mon Dec 19, 2011 4:30 pm

Yes out of the box Saturday, just trying to avoid the pain of a return.

Tomken
Posts: 467
Joined: Tue Jul 26, 2011 10:31 am
Location: Co Durham

Re: Router LAN Issues

Post by Tomken » Mon Dec 19, 2011 4:42 pm

rmay_uk wrote:Yes out of the box Saturday, just trying to avoid the pain of a return.
Good luck then :)

tinytim
Posts: 218
Joined: Sun Aug 14, 2011 4:53 pm
Location: Benfleet, Essex

Re: Router LAN Issues

Post by tinytim » Tue Dec 20, 2011 10:39 am

Tomken wrote:
rmay_uk wrote:So far still sitting on desk, have tried both factory reset and flashing.

Also tries with multi PC'c
Is it still under guarantee ?

@tinytim Did you ID the malware ?
Never did but a rebuild of that particular PC fixed the problem. The router was not affected as such , a restart was all that was necessary.

Tomken
Posts: 467
Joined: Tue Jul 26, 2011 10:31 am
Location: Co Durham

Re: Router LAN Issues

Post by Tomken » Tue Dec 20, 2011 12:12 pm

tinytim wrote:
Tomken wrote:
rmay_uk wrote:So far still sitting on desk, have tried both factory reset and flashing.

Also tries with multi PC'c
Is it still under guarantee ?

@tinytim Did you ID the malware ?
Never did but a rebuild of that particular PC fixed the problem. The router was not affected as such , a restart was all that was necessary.
Looks like rmay could have a different problem then, as it's the same on other pcs.

rmay_uk
Posts: 4
Joined: Sun Dec 18, 2011 12:06 pm

Re: Router LAN Issues

Post by rmay_uk » Tue Dec 20, 2011 12:36 pm

I think the one I have is just bust, Amazon have just dispatched me a new one. I hope that works, will kep every one posted. Its me or the router, hope its the later.

Post Reply